luni, 17 iunie 2013

Activitati pe timp de vara

Iulia sta la gradinita pana in jur de 15:30, nu mai avem timp sa facem multe activitati, mergem in parc, ne desenam conturul umbrei( ar trebui sa-l desenam macar din 30 in 30 de minute sa vedem miscarea pamantului, dar cam greu ca trece lumea peste conturul nostru), mergem la Acvariu, Zoo, discutam de animale pe viu, indentificam plantele deja cunoscute, mai greu cu cele pe care nu le cunosc, mai coloreaza, ce-i desenaz eu apoi musai decupeaza.
Ne palce sa desenam pe asfalt, apoi adaug litere in desen iar Iulia trebuie sa incercuiasca literea indicata de mine, sau din I sa faca B , depinde ce gand imi vine pe moment. Iuliei ii plac jocurile astea ...si mai atragem si alti copii din parc.

Baga picioarele in apa si lasa urme pe asfalt, de multe ori in parc o lasam desculta.
In Weekend am fost la Naturgartenfest Laxenburg- Natur im Garten, au avut ateliere pentru copii, spectacol pentru copii, jucarii gratuite, si alte mici cadouri daca participai la ateliere. Iulia a pictat ghivece, a ornat turta dulce pe care apoi a mancat-o gratios, am facut amandoua baghete magice, a pictat plase de in, s-a dat cu lada pe banda rulanta, a construit turn din niste cuburi mari, a pescuit cu alti copii, s-a plimbat cu tati pe bicicleta.....si inca altele, pe care acum nu le mai stiu.
La ora 18 si ceva cand s-a terminat spectacolul si lumea a plecat, surpriza nicio o hartie pe jos, nici un scaun rasturnat, nici o cutie de bere aruncata langa cosul de gunoi....cat de departe suntem ..........
O casa de gaze

7 comentarii:

Unknown spunea...

Abia astept sa avem activitati impreuna :) Imi plac mult activitatile voastre, mai ales ca sunt si educative!

Strumful spunea...

Iulia, noi asteptam sa ne faci figurine din Fimo, si sa vii pe la noi des, des, dar de data asta si noi o sa venim pe la voi, daca ne cara Dan.

melly spunea...

Gand la gand... si voi aveti activitati minunate. Pictatul pe asfalt cu pensula nu l-ati incercat? Isi ia apa intr-o galetuta, o pensula si incepe :) iar ca extindere facem si litere, numere etc.

Ioana spunea...

Ei bine, de astfel de activitati au nevoie si copiii nostri. Sper sa reusim sa ne facem macar timpul necesar pentru a-i indruma spre astfel de lucruri educative.

Strumful spunea...

Melly, nu indraznim aici sa dam cu vopsea pe asfalt, iar in tara nici o sansa.
Ioana, aici activitatile cu turta dulge, ghivecele, plasa pictata, baghetele magice, cartea de colorat, iepurasul, au fost gratuite, ma intreb cat ar costa la noi in tara, ca la noi nu e nimic gratis.

melly spunea...

DAr nu cu vopsea :) Apa, doar cu apa. .. uite o poza din vara trecuta http://kemell.k5.ro/wp-content/uploads/2012/07/270620124541.jpg

Strumful spunea...

Melly, super nu ma gansisem, doar urme pe asfalt am facut. O sa incercam si asta, multumim de idee.