marți, 23 decembrie 2008

Care e diferenta?

Care e diferenta dintre o profesoara si o vanzatoare?
Pai si una si alta au facut facultate(mai mult ca sigur) deci aici nu prea e diferenta!
Vanzatoarea castiga mai mult ca o profesoara, asta e clar si e si verificat!
Vanzatoarea e o doamna care arata bine, se imbraca bine, profesoara e o femeie care pune pe ea ce apuca si se duce la scoala!
Vanzatoarea sta 6-8 ore la munca si apoi isi vede de ale ei , profesoara sta si ea intre 4 si 9 uneori chiar 10 ore la scoala, trebuie sa corecteze lucrari , trebuie sa-si pregateasca lectiile, trebuie sa suporte umilinte de genul: e profesoara ,trebuie sa-mi educe si puradelul pe care eu nu-s capabil sa-l educ, ca eu doar l-am facut, sa-l educe altii(profesorul e vinovat pentru esecul copilului)!
Intre vanzatoare nu-i concurenta, intre cadrele didactice, o da, e mare concurenta(fiecare face ceva, cat mai silentios posibil sa nu afle colegul, ca de, e pe puncte)!
Gradatiile de merit le primesc mereu cei "muncitori", vanzatoare fiind ai un procent din vanzari!
Deci , cum sa zic eu, in Romania nu renteaza meseria de profesor, bani nu, respect nu!
Sau conteaza daca esti o intretinuta si te duci la scoala de placere, nu pentru bani, asta in cazul meu(dar cat o sa mai dureze?
)!

6 comentarii:

Anonim spunea...

Sarbatori fericite, iubire si sanatate va doresc tie si intregii familii!

Anonim spunea...

La multi ani, Strumf! Sarbatori cu multa liniste in suflet, echilibru si dragoste!

Si profesorul, si vanzatorul au fiecare rostul si importanta lor si eu nu cred ca neaparat prin contrast. De vanzatori nu stiu, au si ei, probabil, nemultumirile lor. Meseria de profesor stiu sigur insa ca ar merita mai mult respect la ce rol ar trebui sa i se dea educatiei in societate ...

ina bixade spunea...

Craciun Frumos, d-na profa! Nu stiam ca vinzatoarele au facultate:) oricum, din pacate, in Romania, nu exista respect ptr. individ, in general si pentru patura intelectuala, in particular... Nu exista un sistem de valori...sau daca exista, acesta este in a critical condition:) fii puternica si sa ne auzim, comentam:) cu bine pe 2009:)

Strumful spunea...

Si voua SARBATORI FERICITE, sanatate, noroc, si tot ce este mai bun!
Anul 2009 o sa fie un an foarte, foarte bun!
Stiu eu:D!
Pupici!

Anda spunea...

Are dreptate Ina, nu exista un sistem de valori...Tatal meu e profesor, deci stiu despre meseria asta mai multe decat mi-as dori.

Te imbratisez, sa ai un an bun, cu iubire, liniste si sanatate si tot ce iti mai doresti tu (vezi ca iau in serios prezicerea ta)!

Strumful spunea...

Anda, iti dai seama ca anul asta o sa-ti gasesti printul pe cal alb?
Stiu eu(aia cu nervii la pamant:D)!
Sa ai parte de multe, multe momente fericite, de sanatate,de iubire, de noroc, de cumparaturi faine....de tot ce-ti mai doresti!
Pup!