vineri, 5 decembrie 2008

Il pandesc pe MOS

Eu il astept pe Mos Sot, dar mosul nu vine, mosul cred ca evita o casa care are cada in sufragerie, sa nu spun ca si chiuveta e tot acolo!
Oricum mosul a venit cu o mama ( isterica bine) la scoala pe care pana la urma am cam dat-o afara din laborator, era convinsa ca al ei copil e persecutat de toate cadrele didactice, asta pentru ca ea nu are bani(dar bani avea, da nu asa muti ca altii)!
Mama care tremura si vorbea in acelasi timp cu mine, mama care credea ca lumea toata e vinovata, si toti comploteaza asupra ei si a copilului ei! Eu ca o diriginta implicata(jur ca n-o sa mai am excese de zel, nu merita nimeni) incercam sa o calmez(initial), asta ca sa nu-i pun copilul intr-o situaite ciudata, dar ea insitat! Si insista, si diriga se enerva, si se enerva, si o dadu afara din laborator cu gratie, caci tare gratioasa sunt eu la nervi!
Si dupa ce imi fu stricata ziua, am mai avut inca 4 ore , dar in primele 2 am zbierat de am speriat pe toata lumea, apoi m-am calmat, caci nu mai aveam glas, si apoi, nu pot sa tip la copilul omului, ca-l traumatizez!
Iubesc scoala, chiar imi place sa fiu profesoara, dar experienta ca diriginta cred ca o sa se rezume doar la anul asta!
Prea mult stres, prea multa implicare, si pentru ce(aici ma refer la parintii cu care nu poti coopera-unul la numar)?
Stiu sunt rea, dar sunt si parinti de nota 10, care se implica in educatia copiilor lor, parinti pentru care am tot respectul, parinti care se intereseaza de copiii lor, iar eu ma enervez pentru o madama care crede ca UNIVERSUL comploteaza impotriva ei!
Mosul vine cu o cununie civila in plin post, cununie ce se lasa cu masa la restaurant, adica dai dublu si la nunta si la cununie, tare revolta este in capul meu, dar o sa-mi traca mie!
Mosul nu vine cu o baie terminata!
Mosul sper sa vina la toti copiii din toata lumea!
MosulSot sper sa-mi ierte toate tampeniile pe care le fac si sa ma iubeasca ca si pana acum!
Mosul sper sa aduca toleranta si spirit de echipa la clasa mea!

5 comentarii:

Anonim spunea...

Draga doamna Profesoara, vorbesti de niste constante universale, sa nu ai frustrari, ca nu ti se intampla numai tie sau numai acolo. Sunt doar diferente de nuanta, dar educatia in familie se duce naibii si cea de la scoala dupa ea, ca ce sa faci daca n-ai o baza sa construiesti?

Vorbeam chiar azi cu Sot meu cu cata inversunare se opun niste parinti unui grup intreg de profesori care spun ca un anume copil este total lipsit de educatie si nu invata, deranjeaza, etc. iar parintii ajung pana in confruntari pana la nivel de corporatie scolara sustinand ca nu e decat vina profesorilor, ca au o personalitate prea puternica iar copilul se simte persecutat. Atat de persecutat incat in doua saptamani de scoala a primit 15 detentii de la absolut toti profesorii care lucreaza cu el (o pedeapsa prin care elevii sunt obligati sa ramana dupa-amiaza la scoala o perioada de timp daca incalca regulamentul). Parinti idioti, care nu inteleg ca ce educa ei va da maine de mancare si lor si generatiilor odata cu ei. Nu educatie, nu mancare, ca pentru pesnsiile alea trebuie sa munceasca cineva competent si cu simtul raspunderii sa poata fi platite.

Anonim spunea...

Si, in alta ordine de idei, sa ai parte de cel mai cumsecade Mos Nicolae!

Strumful spunea...

Mosul a fost finut cu mine, iar eu am fost ca de obicei o nevasta rea de gura!
Cat despre mama cu pricina ...sunt multumita ca e doar una in clasa, pana acum, ca alte clase au mai multe!

Anonim spunea...

Strumfule, cum sa fii diriginta doar anul asta? trebuie sa-i tii 4 ani. Ce, vrei sa traumatizezi copiii? Sa creada ca e vina lor ca i-ai lasat? Sa aiba probleme restul vietii fiindca i-a lasat diriga? Iti dai seama ca imbogatesti psihologii din lumea intreaga cu o miscare de genul asta? Ce commitment issues se nasc de aici?

Strumful spunea...

Di, nu traumatizez pe nimeni, nu vorbeam serios, eu tin la toti!
Sunt copiii mei spirituali!