miercuri, 17 iulie 2013

Activitati de iulie

Stam mult pe afara, pe langa mersul la gradinita, nu ne prea ramane timp de facut mari activitati, dar pe seara tot coloram, citim, prescriem sau ne jucam cu animalele din savana sau mai nou de-a ferma.
Ii place sa se joace cu Bandolo, niste cadruri de asociere cu siret:

Avem niste caiete de prescriere, pe care Iulia le scrie cu mare placere, nu mereu in ordinea de scriere, o corectez o singura data si apoi de cele mai multe ori isi aduce aminte singura, incerc sa nu-i fac foarte multe observatii pentru ca trece apoi la alta activitate unde nu-i dau eu directive. Caietele de prescriere sunt de la LERNRAUPE(au niste caiete de lucru si alte materiale care mie imi plac mult), sunt speciale pentru gradinita, si sunt printate la editura AraEdition(in poze este preferatul Iuliei).

Cartoanele de prescriere le avem tot de la LERNRAUPE, sunt jumatate de coala A4.

Ne mai jucam uneori si cu literele de lemn de la HABA.

Este un joc, dar noi folosim pe moment doar literele si soriceii.
Ca si activitati inspirate de pe alte bloguri, ne-am jucat cu spuma, nu ne-a iesit ca aici, noi am amestecat culorile cu un betisor de inghetata si spuma albastra ne-a colorat foaia, dar a doua oara amestecam cu un betisor subtire si punem mai putine culori.

Am desenat si un paun de aici, dar cum pe atunci nu foloseam spuma, a iesit sters, insa Iulia l-a colorat cu mare palcere.

Ultima imagine e retusata de mine. Eu nu intervin in desenele Iuliei, insa in ziua aia ma consideram tare creatoare.
In parc, stam cam 3 ore pe zi, mai mult se joaca la nisip cu prietena ei Rihanna sau cu cu alti copii. O sa ne fie dor de parcul asta cand mergem in tara, nu-s catei, nu risti sa calci pe "ceva", sau sa te gandesti ca al tau copil se joaca unde acum 5 minute cheliosul ala gras si-a adus cainele sa faca pipi. Ce frumos si comod mi-a fost anul petrecut la Viena, cate am invatat despre mine si ce activitati drumoase am facut cu Iulia. Cand ma intorc la munca imi doresc sa-mi fac timp pentru Iulia.

2 comentarii:

Unknown spunea...

Frumoase activitatile, sper sa va pastrati obiceiurile si in tara. La partea cu parcurile... nu prea avem ce face, mergem prin Trivale, Strand.

Strumful spunea...

Iulia, trebuie sa ma descurc, acum asta este.........