joi, 25 iulie 2013

Ce faci in Viena dupa ce ti-ai vazut obiectivele turistice planificate?

Am venit de la dentist, cred ca mi-a pus ceva in plomba ca-s hiperactiva. Ura...am chef de scris, si cum eu scriu despre Viena, asta am de gand sa fac si acum.
Pentru ca esti turist si ai terminat de vizitat obiectivele turistice care le aveai in cap si mai ai sa zicem 5 zile de Viena ...ce faci? Eu va spun ce o sa fac eu cand o sa ma (re)intorc aici:
In primul rand merg la Oberlaa , piscine multe si pentru mine si pentru copil, tobogane de toate marimile, piscine interioare, piscine exterioare, loc de plaja , restaurant bun, pret cam mare(18 euro de adult pentru 3 ore, asta daca vrei cabina). Langa Spa-ul Oberlaa este un parc mare si fain cu lac , loc mare de joaca, o mini gradina zoo si multi copaci.
Un alt loc unde ne place sa mergem este Primaria, aproape mereu vei gasi in fata primariei un concert bun, patinoar pe iarna, si sa nu uitam ca orice festival este insotit de multe tarabe cu mancare, e distractiv sa incerci diverse feluri de macare + un pahar de Prosecco.
Dupa ce bantui la Primarie(si prin centru) poti lua metroul si merge pe Insula Dunarii seara sa vezi luminile orasului sau daca ai timp si chef si masina te duci pe unul dintre dealurile Vienei.
Un parc special este cel de la Alte Donau ( statia de metrou U1, cum cobori din metrou poti admira de sus niste casute dragute de pe malul Dunarii sau niste barci ), treci drumul si intr-o parte ai Dunarea(aici te poti plimba cu triciclate + altele gen plaja, piscine ) in alta parcul, mare, cu multi copaci si multe chestii pe care copii le pot testa, avantajul este ca aici sunt pentru toate varstele locurile de joaca, chiar si pentru mine:D. E un lac unde locuiesc 2 lebede, ca pe celelalte le-au mancat rromii mai de mult, rate care manaca cu bucurie paine sau alta patiserie, ca nu cred ca umbla cineva cu grauntele dupa el. Anul trecut erau aici si trambuline de care nu ne puteam dezlipi si erau mai ieftine ca-n Prater. Aici ai Turnul Dunarii, de sus vezi panorama Vienei, si este un restaurant unde cred ca trebuie sa ai rezervare.
Daca esti femeie de casa si ai venit la Viena, musai trebuie sa faci cumparaturi. Poti lua autobuzul de langa Opera ce te duce la Parndorf sau poti merge in SCS, si ai autobuz gratuit din Reumannplatz(U1, linia de metrou), dar despre cumparaturi in alta postare.
Daca ai masina, lucrurile se schimba, poti merge in jurul Vienei (max 30 km, pe blog mai se gasesc si alte locrui de vizitat dar mai la departare)si nu vei regreta. Cateva destinatii vizitate de mine si cotate cu note mari: Castelul Kreuzenstein, Castelul Laxemburg, Castelul Liechtenstein
Pe masura ce mai imi vin idei...le postez. PS, inca mai sunt reduceri la Viena, si trebuie sa scriu si de magazinele preferate de jucarii si papetarie.

2 comentarii:

Camelia spunea...

ce bine cunosti Viena!;) Si da, da, mai spune-ne ce ai vazut frumos la reduceri :)

Strumful spunea...

Kamelia, o sa ma uit si la preturi si o sa scriu. Macar scriu perioadele cand sunt reduceri, si tot e util.