joi, 20 decembrie 2012

Jocul- Da ist der Wurm drin

Saptmana trecuta bantuiam prin Pagro, fara un scop anume. Iulia se uita la jucarii eu la reduceri. Vad un joc redus de la 25 la 5 euro, scria ca e jocul anului 2011, il intorc pe partea cealalta, parea ok, vad ca e de la 4 ani in sus, il cumpar. Gandul meu era sa-l dau Iuliei cand face 4 ani. Dar cand ajung acasa, copilul cere jocul. Il desface, ma roaga sa-i asez plansele si sa-i spun cum se joaca. Nu am avut timp sa citesc toate regulile(nu ca intelegeam toate cuvintele, dar macar o idee mi-am facut). Am inceput sa dam cu zarul(prima oara cand domnisoara dadea cu zarul). Am jucat 2 ore si ceva jocul(eu eram foarte multumita ca Iulia mea are rabdare si ca si aseaza piesele cum trebuie), mandra fiind incantata. De atunci il jucam in trei de cate ori prindem ocazia, si cand tati e la munca amandoua. Jocul se numeste Da ist der Wurm drin nu stiu daca se gaseste si la noi in tara, dar eu mai am de gand sa-i cumpar jocuri de genul asta, pentru ca-i plac. Deja am pus ochii pe alt joc tot cu zar, si un alt joc dragut care sigur o sa-i placa, dar mai incolo, cand le vine randul in buget.

17 comentarii:

Camelia spunea...

Daaa, si la noi e in mare voga anul asta un joc cu zar luat de la Imaginarium... Am avut niste zile in care nu ne mai opream din jucat :D
E totusi inca greu sa il fac sa respect pedepsele atunci cind ajunge intr-o casuta cu ghinion :D

Strumful spunea...

DA,dar e un inceput bun, au rabdare sa dea cu zarul, respecta regulile ..in mare parte, e foarte bine. O sa ma uit si eu de jocul care-l jucati voi.

Anonim spunea...

Nepotu-meu de 6 ani nu mai are nevoie de pachet sau bănuţi de pachet când pleacă la clasa pregătitoare. Îşi ia cărţile de joc cu el şi joacă pe bani cu colegii :)) ... şi câştigă normal, că nepotul meu e ceva mai avansat decât colegii lui şi la învăţătură şi la jocuri ... avantajul lui de a fi isteţ şi curios.
Eu tot nu ştiu de unde Doamne iartă-mă ideea de a juca pe bani, dar îl întreb peste câteva zile când îl prind şi sper să-l şi dezobişnuiesc că nu e frumos să-şi jefuiască astfel colegii

Strumful spunea...

Ok, trebuie sa vorbesti cu el, dar de mici unii copii invata sa se descurce, in fond viata e o lupta, castiga cel puternic.

Anonim spunea...

Îmi place să fiu ceva mai strictă cu nepotul meu şi să-i pun limite, poate fiindcă mama lui e mult prea tolerantă. Dar copilul e inteligent şi mă apreciază foarte mult şi înţelege că limitele sunt bune pentru el. Deja l-am învăţat să-şi respecte promisiunile şi să aibă grijă ce promite, pe lângă altele câteva.
Normal că-l învăţ şi să fie năzdrăvan. Ar fi chiar culmea să învăţ copilul să fie cuminte, când eu sunt mai zăpăcită :)) ... dar înţelege orice de vorbă bună dacă i se explică logic şi clar.
Va trebui să-i explic că la şcoală nu e frumos să joace cărţi pe bani ... ci doar în timpul liber dacă îl lasă mami şi cu tati :)
Mai departe să preia frate-meu să şi-l educe cum crede el.

Strumful spunea...

Pitic dragut, ai draptate, insa nu-i judeca mama si o cataloga drept permisiva, asa intelege ea sa-si educe copilul iar tu nu poti sa-ti urci mama copilului in cap. Oricum, e fain ca iti iubesti asa de mult nepotul, sunt sigura ca si el te iubeste mai ales ca-s sigura ca esti partenerul lui de joaca.

Anonim spunea...

Încerc să nu-mi critic cumnata şi s-o înţeleg, însă am dreptate: îi permite mult prea multe şi nu-l pedepseşte când e cazul, iar copilul ştie că el e şeful :)

Strumful spunea...

Pitic, un principiu bun de viata, nu critica! O sa intelegi ce zic atunci cand mai cresti putin:D, eu l-am capatat dupa 32 de ani:)), asa ca ti- l zic tie din timp.

Anonim spunea...

Rareori critic, din moment ce nu suport să fiu criticată :)
Îi înţeleg punctul de vedere şi reacţiile, dar asta nu înseamnă că le şi aprob. Acum, decât să o supăr, mai bine îmi văd liniştită de ale mele.
Aveam o profă în liceu care-mi zicea că o să înţeleg viaţa mai după 20 de ani. Acuma tu-mi spui să mai aştept 4 ani ca să mai cresc? :))

Strumful spunea...

TI-am zis sa nu critici, nici macar in capul tau sa nu judeci lumea...
In schimb poti sa-i dai un exemplu bun, de asa da si asa nu:))

Anonim spunea...

Sunt rea din fire :))
Figura cu aşa da, aşa nu, oare nu e de fapt tot un mod de a-ţi arăta dezacordul când e cazul?
În mintea mea e imposibil să nu-mi fac o părere, bună sau rea, dar mai am un pic de muncă până să-mi şi păstrez absolut toate opiniile pt mine.
E cam dificil să fii sincer, dar în acelaşi timp să îţi păstrezi pt sine gândurile şi opiniile.
În orice caz săptămâna asta sper să încep să îndrept lucrurile între mine şi cumnata mea, dacă tot am prins o portiţă. Am irosit o şansă, doar n-oi fi fraieră s-o irosesc şi pe-a doua.

Strumful spunea...

Este femeia pe care o iubeste fratele tau, incearca sa gandesti frumos despre ea, si o sa mai bine, mai ales ca ti-a facut un nepot destept si frumos.

Anonim spunea...

:)) Ce-mi place punctul de vedere din care priveşti lucrurile. Să ştii că nu ne tratăm cu duşmănie, dar nici prietene nu suntem ... încă. Socializăm, comunicăm cât de cât, dar e enervant să vorbesc singură, dacă ea e mai tăcută :) ... sau era. Că ultima oară când mi-am sunat fratele, a răspuns ea la telefon şi am tăinuit jumătate de oră la telefon ... şi când spun că am tăinuit, vreau să spun că abia aveam loc de ea să spun câteva vorbe spre surprinderea mea :))
În privinţa asta lucrurile par să se îndrepte, deci voi fi mai atentă la detalii şi gesturi ca să nu redevină tăcută în preajma mea.

Strumful spunea...

Pitic dragut, unele persoane nu comunica prea bine in mod direct, dar la telefon nu au nicio problema.

cefacinweekend spunea...

Da, jocul se gaseste si la noi,aici: http://casaretro.com/advanced_search_result.php?x=3&y=8&keywords=Da+ist+der+Wurm+drin
Noi suntem fanii acestui magazin online si am achizitionat multe jocuri educative, mare parte de la 5-99 ani, numai bune de jucat cu intreaba familie. :)

cefacinweekend spunea...

erata: intreaGa familie :)

Strumful spunea...

cefacinweekend, fain site-ul, o sa-mi foloseasca atunci cand ma intorc in tara.