sâmbătă, 22 decembrie 2012

Ce gatesc de Craciun?

Eu ce gatesc de Craciun?
...fu intrebarea mea cateva zile. Suntem la Viena in trei, nu avem musafiri, asa ca se impune un meniu lejer. In primul rand am lasat-o mai moale cu carnea de mult timp eu, si de curand si Sot. Dupa consultari in familie am hotarat simplu si clasic.
-Salata boeuf(fara carne, adica salata a la rousse)
-Somon la cuptor-il cumparam luni, sper sa ne trezim in timp util ca magazinele se inchid la 12
-Ciuperci cu maioneza sau ciuperci la cuptor-optional, daca am timp
-Chiftele
-Tort invelit in martipan, Iulia e fan martipan.
-Salam de biscuiti
-Cozonac sau melci de cozonac
-Ciorba de gaina pentru Iulia
-lapte cu scortisoara si putina ciocolata, e la putere zilele astea O sa fie o masa normala, i-am promis Iuliei ca o sa aprindem o lumanare pe masa,si imi tin promisiunea, a, si am cumparat sampanie, eu de capul meu, sper ca sampanie am luat nu altceva:), pe aici se mai intampla sa vreau ceva si sa vin acasa cu altceva, inca nu am gasit mustar ok pentru maioneza, desi am incercat 4-5 borcane, ba am luat si la tub.Iulia se bucura de Craciun si asta conteaza cel mai mult, e draguta cand se da pe langa brad si vrea sa manance un dulce din brad(nu stiu ce a fost in capul meu de am pus dulciuri in brad, bine sunt semidulciuri, dar...), apoi sa uita la mine, la tati, eu ii zic sa spuna o poezie, ea zice si primeste dulcele, apoi iar imi spune o poezie, dar dulce nu mai primeste, o bomboana pe zi e suficienta, maxim 2 in cazuri extreme. Il asteapta pe mosul, vrea o acadea si o carte cu vierme, atat!
Iulia a vazut o casuta intr-o revista, eu nu m-am priceput foarte tare la executie, dar fetei i-a placut. Si cea mai buna pizza facuta de mine, cu rol dublu si paine si pizza...spuse Sot

9 comentarii:

Unknown spunea...

Suna foarte bine meniul vostru de Craciun. La noi porcul e la putere si nu sunt foarte incantata. Cat despre cadoul pe care si-l doreste Iulia... e o scumpa. Nu imi vine sa cred cat de mare s-a facut si frumoasa. Iulia chiar este superba! Mi-e dor de voi!

Strumful spunea...

Uia, si noua ne e dor de voi, sper ca anul viitor sa ajungeti din nou pe la noi.

Anonim spunea...

Mie nu prea-mi pasă ce e de mâncare de Crăciun, însă nu e Crăciun pt frate-meu fără sarmale, iar pt mine fără salata de boeuf. Vor fi şi o ciorbă de raţă (moartea lui frate-meu), presupun că şi o friptură la grill, nişte prăjiturele şi suc (nici pic de alcool în plan) ... chiar nu m-a interesat ce gătesc ai mei din toate nebuniile de le-am cumpărat eu.
Însă, deşi, în general fug de bucătărie de parcă m-ar muşca ustensilele de acolo ... de data asta am chef să fac şi să mănânc salam de biscuiţi, aşa că ... o fi ziua mea de nume, dar în niciun an nu scap de ziua mea fără muncă şi pregătiri - pe 24 mereu fac pregătiri pt Crăciun, pe 30 mereu fac pregătiri de Revelion.
Anul ăsta scap ieftin :D Pe 30 nu voi face nicio pregătire, că la noi acasă Duminica nu se munceşte, deci am timp să mă joc cu nepotul, să fac vreo nebunie cu fraţii mei, să văd un film cu sora mea de cruce şi chiar să socializez cu cumnata mea :)

Strumful spunea...

Suflet frumos, sa ai parte de un an minunat, cu tot ce-ti doresti. Sa ai o zi de nastere frumoasa si sa-ti iasa salamul d ebiscuiti bun, eu sunt experta in salam de biscuiti:D, si daca-l mananca si Iulia mea, e clar ca e special:D.
Te pup.

Anonim spunea...

Nu-şi face iluzii ... n-am ţinut post :)
Deci normal că am verificat deja salamul de biscuiţi să văd dacă a ieşit bun sau îl făceam din nou :)
Spre norocul meu a ieşit bun.
Mulţumesc pt urări. 2 dorinţe am de ziua mea de naştere: sănătatea alor mei care ţine de ei şi de Dumnezeu să mi-o îndeplinească şi ... să le aducem multă bucurie eu şi nepoţelul în acea zi, iar asta o voi îndeplini eu când va fi timpul :)
Să ai un Crăciun plin de bucurie, linişte sufletească, împăcare de sine, alături de cei pe care-i iubeşti cel mai mult!

Anonim spunea...

App :D ... dă şi la săraci ca mine reţeta ta minune a salamului de biscuiţi, căci poate data viitoare nu-mi voi mai aminti ce modificări am făcut la reţeta găsită pe net. Vreau şi eu o reţetă bună pe care să o urmez, că-mi dau seama cu greu dacă e greşită, din moment ce sunt certată cu bucătăria de ani buni. Dacă atunci când prepar ceva îmi iese bun, am şanse să fac pace cu bucătăria, poate chiar să devenim prietene în timp :)

Strumful spunea...

Reteta de salam de biscuiti e inventata de mine, eu nu am rabdare sa citesc si sa urmez retete clasice, asa ca toate ingredientele sunt dupa ureche.

silavaracald spunea...

Arata bine casutza ta de biscuiti, asa ca nu-i de mirare ca-i place Iuliei. As manca-o si eu, desi nu ma dau in vant dupa dulciuri. :)

Strumful spunea...

Iar Iulia a mancat din casuta atat cat i-am permis si apoi am aruncat-o.
Avem in schimb o problema cu turta dulce, e mare fan, am sa incerc sa-i fac in casa.