duminică, 17 februarie 2008

Gospodinuta din mine

Imi place sa gatesc, desi la inceputul "convietuirii " noastre, Iul, nu prea intelegea ce mananca, si de ce naiba trebuie sa fie el pedepsit, nu intelegea de ce in mancarea de cartofi eu mai puneam si mazare, sau daca-mi venea chef puneam si teci si dovlecel....tot in asa zisa mancare de cartofi!
E, eu ma enervam, ghici pe cine, pe socrosenie, ca ea nu l-a invatat sa manance:)), ca ea nu i-a gatit bunataturi(acu , de, mereu trebuie sa existe un vinovat)!
Dupa 4 ani , de mancat alte chestii normale sau mai putin pt el, acum mananca tot ce-i dau si nu mai comenteaza, ca stie el ca-l trimit la mamicuta lui sa manance daca nu-i place ce gatesc, si omul mai de lene sa manance la mama lui, mai de rusine, mananca tot ce-i pun in fata:) !Stiu eu ca-s buna gospodinuta:D, desi am si bug-uri, adica, laptele, nu exista data sa nu fie dat pe foc, bine daca-l feirbe Iul, nu se intampla asta, da eu am probleme, ba spal un vas, si uite na, am dat laptele pe foc, asta e! Alt bug e ca mai sparg si eu ca omul vase...norocul meu ca Iul matura, cred ca daca nu matura el ciobuirle , imi cumparam numai vase de plastic:D(Multam Iul, ca aduni cioburile, oricum nu citeste:)))!
A, vroiam sa scriu despre ce am gatit azi si era sa uit pe foc:D
Mda, inca e la cuptor, da am mai pus apa:D
Azi gatesc, friptura de porc cu brocoli( nu caut, pe net, ca mi-e lene, banuiesc eu ca puteam sa fac altceva cu brocoli ala, de cine a fost de vina ca atunci cand am scos tava sa pun apa, brocoli statea pe masa, asa ca a aterizat in tava langa friptura)
Mda, sa dau minunata reteta:D! E minunata, asta pana o sa gust:))
Friptura de porc cu brocoli !
Asa, am asezat in tava o bucata de muschiulet afumat de porc, peste care am pus morcov si un praz tocat marunt, piper, busuioc, sare putina, apa cat sa acopere fripura,am bagat la cuptor pana a scazut apala la jumatate si muschiuletul parea putin :D(l-am taiat feliute)!
am mai adaugat apa, blocoli si bulion si am mai bagat la cuptor!
Cand gust completez articolul, sau mai bine, sa-l astept pe Iul sa guste el primul:D!
Asta-i friptura cu brocoli:D! Iul zice ca e buna, eu nu sunt moarta dupa carne....deci..........

8 comentarii:

Oama De Zapada spunea...

ioiii, ce bine arata :) ... nu-i corect!!! vrem si noi!!!

Pisicot spunea...

Dacă după 4 ani s-a obişnuit şi nu mai comentează asta nu înseamnă că-i şi place :))

Dar recunosc că purcelul cu broccoli arată bine :)

Anonim spunea...

Asa, gateste cu pasiune :)

Mi-a zis andrei ca ai nu stiu ce reteta cu poze pe blog si am intrat repede sa vad si eu :D

Imi place felul asta de a arunca in tava ce ti se pare ca se mai potriveste, gatit dupa inspiratie si dupa ureche. Intotdeauna da roade la sosuri. :D Sau bine... aproape intotdeauna... Sau... hmmm... :)))

Strumful spunea...

Purcelul:),a fost mancat de sot, si brocoli de mine:))(bine am mancat si o bucatica mica de carne)!
Pisicot,orice schimbare are nevoie de o perioada de timp de acomodare! Da, eu chiar gatesc bine:))! Pana acum cateva luni nici nu puneam mana pe carne:)), si daca gateam ceva cu carne nu mancam:))! Si acum imi taie carnea sotul atunci cand trebuie bagata la congelator!(de, ficeare cu ciudatenia lui:)), sau piticii lui(eu am o armata de pitici))

ina bixade spunea...

Foarte apetisanta imaginea:) eu sint un dezastru la bucatarie, si n-am incotro,recunosc, nici nu sint atrasa de aragaz, cuptor, bucatarie, dar admir gospodinele desavirsite, asa ca tine:) Spor la gatit!!!

Strumful spunea...

Ina, cand eram studenta am facut la camin ciorba de masline:)) , cred ca ramasesem fara bani si era weekend,stiu ca s-a mancat, de foamea in studentie e mare!
Imi vin idei "tampite" si la pun in practica:D, e ca si cum ai picta! NU cred ca e cieva care nu stie sa gateasca, eu mereu am gatit dupa ureche, sincer, pui in mancare ce-ti trece prin minte si ce ai prin casa! Eu asa fac! Nu ai cum sa fii nu dezastru in bucatarie, pune in mancare tot ce-ti trece prin cap si sa vezi ce mancare buna iese (eu asa fac mereu)!

Anonim spunea...

Aceasta tema este pur si simplu fara pereche:), este foarte interesant pentru mine:P Bravo !! vreau sa mai vad in continuare discutii pe tema asta!

Strumful spunea...

Da Anomimule...sunt un geniu in bucatarie, Sot uneori se roaga sa fac si eu o mancare normala!