duminică, 4 august 2013

Seegrotte

Fentasem 2 veri romanesti, a treia nu ne-a mai iesit, e si in Austria canicula. Cum dau drumul la cuptor Sot imi arunca priviri ucigatoare...mai ca-mi vine sa coc mancarea la soare.
Azi am fost la Seegrotte(cel mai mare lac subteran din Europa), 17 km de Viena si 9 grade C de mi-au inghetat picioarele in sandale ca in rest eram acoperita. Nu foarte impresioant si chiar usor frustrant ca nu era lumina suficenta pentru poze. Intrarea pentru un adult 9 euro, copilul peste 4 ani 6 euro. Daca merita? Merita, sa zicem, dar daca esti claustofob mai bine mergi la piscina... sunt niste coridoare joase, stramte si foarte lungi.

Este o fosta mina de ghips, care a fost inundata in urma unei explozii, in anul 1912. In al doilea Razboi Mondial a fost confiscata de armata germana si au facut aici o fabrica de avioane, azi am vazut doar o aripa de avion si o macheta.
Tot aici au filmat unul dintre filmele cu "Cei trei muschetari", in una din galerii pastrasera inchisoarea din film si pe lac barca folosita la filmari.
Umbrele.... celor din barca

2 comentarii:

Unknown spunea...

Chiar recunosc imaginile... din film :)

Strumful spunea...

Era un frig in pestera:)), de a zis Sot ca ne facem casa sub pamant:D.