joi, 4 octombrie 2012

Gradinita

Ziua 1
La 7 trezirea, de una singura, doar mergea la gradinita...si noaptea a intrebat cand se deschide gradinita, eu eram cam amentita la mine in cap, dar copilul vesel. Am sunat la usa gradinitei, educatoarea a inceput in germana, sot si el, incerca sa inteleaga tot, incordati si unul si altul(sau doar eu), pana m-am gandit sa o intreb daca vorbeste engleza, si de atunci destindere totala, singura educatoare din 4(eu am vazut doar trei) care stie engleza, dar nu conteaza. Iulia initial statea lipita de mine, apoi m-am asejat jos cu ea, si am lasat-o in pace, i-am aratat coltul pentru baieti cu surubelnite, bormasini si altele si deja am lasat-o acolo sa se joace singura, se mai intorcea sa vada daca sunt, si nu a mai avut probleme, o perioada s-a jucat cu un baietel mai mare ca ea(un copil mucios de turc), pana a lovit-o cu o bormasina, nu a plans dar a plecat sa colinde prin gradinita linistita si multumita, a cercetat fiecare dulap, fiecare colt. A mancat cu ceilalti copii si dupa ce si-a terminat mancarea care i-a placut, a intins mana si a luat si din farfuria altora ce-i placea, ca de....dar nimeni nu a ripostat. Eu am fost extaziata de gradinita si de cum se comporta doamnele cu ei, nu am ce critica, eu fiinta meschina si criticoasa, spun super.

Ziua 2.
Trezesc la ora 8 copilul, imi zambeste si se da pe partea cealalta ...vreau sa mai dorm. Nu mami, mergem la gradinita zic eu. Se ridica in fund cu ochii inchisi. O iau in brate si vorbesc pana se trezeste. Se duce in sufragerie, vrea sa picteze, cat isi face de lucru o indop cu 2 feliute de mar si putin unt pe paine. Hai sa ne imbracam! Mama, nu mergem la gradinita! Eu, de ce??Pai nu mergem!!! Era prea repede pentru ea, si mancat si imbracat si plecat! Am convins mandra, i-am promis ca-i cumpar papuci cu Fulger McQueen dupa ce vrenim de la gradinita. S-a lasat repede imbracata si fuga la gradinita. La ora 9 eram deja in gradinita. Am stat cu ea 2 ore junate, m-am uitat cum se joaca, am intervenit de 2 ori, in rest am privit de la distanta multumita(pe vienerea viitoare a zis educatoarea ca ar trebuie sa se invete sa stea singura). Dupa gradinita am plecat la cumparaturi unde iar a fost foarte intelegatoare si cuminte ca doar ne-am intors cu pijamale, ghiozdan si papuci cu Fulger McQueen. Ziua 3.
La 7:05 trezirea, iar un zambet din ala imens si apoi trezirea, mancat, imbracat, la 8:30 eram la gradinita. A intrat singura s-a jucat, a mancat, fara mine pana la 11 cand un irachian de 2 ani si ceva se gaseste sa-i arunce in cap o piesa de lemn, apoi de urlete intru si eu sa o calmez(oricum ma cgema educatoarea), si raman cu ea de nervi ca educatoarele dormisera si nu avusesera grija de fata, desi sunt doar 13 copii. Sa trecem peste si sa spunem ca a pictat cu degetul s-a jucat frumos si nu a deranjat pe nimeni si e incantata de gradinita, si azi ne-am intregit garderoba cu o fusta roza, 2 perechi de pantaloni + o alta pijama +2 maiouri toate cu Fulger, m-am hotarat astept rabdatoare sa treaca perioada Fulger McQueen, e chiar haioasa cu fusta roz si bluza albastra.

4 comentarii:

Camelia spunea...

In ritmul asta veti avea o intreaga garderoba cu Fulger :))
Pare faina gradinita, dar stim si noi acum ca nu e usor la inceput..

Iuli spunea...

Ce draguta!!! Ma bucur tare mult ca a imceput gradinita si ca ii place! Ah, cred ca e tare dragalasa dimineata cand mai vrea sa doarma putin :)

Strumful spunea...

Kamelia, mai astept sa vad cum e gredinita, sunt trei persoane pe maxin 15 copii, dar am mereu impresia ca nu-s atente. Garderoba de baiat o mai indulceste cu niste bratari foarte colorate + o fusta roz sau o fusta portocalie, dupa caz si preferinte.

Strumful spunea...

Iuli, a inceput gradinita mai repede de cat ne zisese sefa gredinitei, acum sa vedem cum o sa fie, Iuliei ii place.