duminică, 21 martie 2010

Travaliul partea I

Ca multe lucruri care le fac de la coada la cap, ca de....isi spune cuvantul olteanca din mine, mi-a venit chef sa povestesc si prima parte a travaliului, primele 12 ore.

Am nascut provocat, dr. Cristescu a zis ca sa vin pe 18 nov sa nasc, eu am dat din cap(derutata), am iesit din camera de garda fara alte intrebari, i-am comunicat lui Sot decizia doctorului si ne-am intors acasa, eu cu ganduri de nastere si cu scenarii apocaliptice in cap, Sot....calm!

18.11.2009 dimineata.
M-am trezit la 5 mi-am facut ultimele poze cu burta, mi-am luat bagajul, cutia cu celule stem ... si la Bucuresti cu noi. Eram cea mai calma persoana, paca nu nasteam eu. Trebuia sa fiu la ora 7 la camera de garda sa ma internez, traficul ne-a facut sa ajungem cu 15 minute mai tarziu, am intrat(intai burta, apoi eu) in camera de garda, tanti de acolo e cam acra, o stiu de mult timp, deci nu ii acord atentie, ii spun de ce am venit, ma interneaza si ma trimite la sala de nasteri!
Nici acum nu simteam nimic, parca nu mai eram in corpul meu, vedeam ce se intampla cu mine dar nu eram capabila sa am sentimente.
In sala de nasteri nu erau locuri, cum trebuia sa nasc provocat m-am asezat cuminte pe un scaunel in asteptarea unui pat liber si a doctorului, pe la 8:30 se elibereaza un pat fata in fata cu cabinetul(nu stiu cum sa-i zic)unde chiar se nastea , ma asez frumos, imi vine sa scot cartea sa citesc, dar doamnele de langa mine chiar erau in travaliu, deci se vaietau iar o tipa tipa dar eu tot nu simteam nimic.
Ora 9:00, vine dr Cristescu, ma vede la masa, ii zice asistentei sa-mi faca nu stiu ce amestec+ uleiul de ricin.
Mi-au pus branula, mi-au luat sange, mi-au bagat in vena chiestia care nu stiu cum se numeste si am ramas linistita sa astept contractiile. A venit o rezidenta si mi-a analizat dosarul din timpul sarcinii, mi-a mai pus si alte intrebari despre istoricul sanatatii familiei. Intre timp o doamna a nascut imediat, adica s-a ridicat din pat, au dus-o la masa si a nascut repede, eu in gand, bai..se naste usor...m-am scos!
Ora 14, tot nu aveam nici o contractie, ma muta intr-un salon, ca aveu nevoie de pat(normal), in salon parca, parca ma incearca niste contractii mici, eram tare mandra, ma si vedeam scapata. Incep sa ma plimb pe hol, citisem eu ca daca te misti nasti mai repede, in cazul meu neadevarat!
Ora 17 incep contractiile sa-si arate coltisorii, ma muta in sala de nasteri, in tot acest timp moasa Emilia a trecut pe la mine char si in salon venea, iar in sala de nasteri pana la schimbarea de tura venea sa vada ce face inimioara copilului, mai imi lua tensiunea, s-a purtat foarte bine, recunosc.
In tot acest timp dr. Cristescu nu si-a prea facut aparitia, recunosc, nu am comunicat in timul sarcinii, el zicea ce analize sa fac, cand sa vin la control si eu faceam fix ca el, imi parea ca pe hol inainte de consult nici nu stia ca-s pacienta lui, dar stiam ca este un profesionist si am avut incredere in el 100%, daca o sa mai nasc, tot el vreau sa fie doctorul meu, doctor care cand ma cosea avea chef de glume:D!



travaliul partea II

******

MI-au trecut cosmarurile din timpul travaliului, mai am uneori accente de deprimare, dar deprimarea cred ca e aproape normala!
Oricum deprimarea cea mai adevarata am avut-o la cateva ore dupa nastere, era sentimentul ala tampit ca asistentele nu o sa aiba grija de copilul meu, ca eu stau in pat si copilul meu plange si nu-i acorda nimeni atentie, sentimentul asta l-am avut cele 2 zile cat am stat in spital.

3 comentarii:

Nea Costache spunea...

Bine ca totul a decurs bine si te bucuri ca micuta Printesa este sanatoasa si vioaie! Sa-ti traiasca si sa-ti aduca numai bucurii!

Manole spunea...

Un Paste plin de Lumina si Iubire alaturi de cei dragi!
Sa va traiasca Puiul!

Strumful spunea...

Multumim la fel, si puiul tau sa fie mereu sanatos, frumos si intelept!