miercuri, 17 februarie 2010

Botez

La cununia noastra civila toata lumea venise, mai putin noi, la cununia religioasa am venit mai tarziu si noi si nasii, la botez evident ca am ajuns cu 5 minute mai devreme, dar nu a contat ca nasii au venit fix cand trebuia la 13:30.
Cand am intrat cu nasii in biserica o baba care vindea lumanari ne-a zis pe un ton superior sa luati 3 lumanari...a scos nasul monetarul a luat 3 lumanari, 5 lei bucata, ca de, erau pentru botez!
Incepe botezul....toata lumea blitzuia ba pe Iulia ba pe baietelul care era botezat in acelasi timp, Iulia dormea, popa canta...ma uitam cand la Iulia cand la baietelul mic si rosu(cred ca avea 6 saptamani), cand Iulia deschide ochii mari , ca de i se faceau poze....deci musai ochii deschisi!
Eu mandra, in sinea mea, uite ma s-a trezit dar priveste linisita, nu-mi termin gandul ca incepe un ragnet de rasuna toata biserica, nasa se sperie( cred ca s-a simtit prea surzita), scurteaza crezul....si mergem sa dezbracam albinuta.
In momentul dezbracarii, aud un scartait de usa si curetul aferent, ma uit(era Adi), am stramb si-i zic sa se miste mai repede ca-mi raceste copilul, apoi alt scartait mai lung, iar vreau sa zic ceva, dar era Magda cu burta ei..cred ca doar m-am strambat la ea..sau sper sa nu.
Cert e ca de la dezbracarea copilului pana la bagatul in cazan, scosul, stersul si imbracatul aveam o moaca de mama disperata....
In cazan nu a plans, ii place baia, da a urlat la imbracat de nu mai stiam nici eu nici nasa cum sa o imbracam mai repede.
A mai urlat la nasa in ureche si cand au ocolit altarul sau ce se face, insa totul s-a terminat repede, iar popa care a botezat-o pe Iulia a zis ca e primul copil botezat de el, iar eu deja il simpatizam pe popa ca nu mi-a bagat copilul cu capul in cazan ci doar cu picioarele si i-a pus apa pe cap de 3 ori.
In concluzie, treaba de la biserica s-a terminat repede.



La restaurant, mancarea buna, am fost multumita de mancare, de DJ, nu, de copil da, a dormit trei ore in carut la restaurant, apoi a dansat cu tatal ei, a facut poze cu invitatii, a primit cadouri, a stat in brate la nasica ei si-i cadea mereu capul, pe mama o strangea rochia mov, dar rochia mov merita si ea sacrificii.

5 comentarii:

Lia D spunea...

N'are nica femeie ca a plans copila in biserica, lasa fata sa-si dezvolte plamanii :))
Important este ca Iulia sa fie sanatoasa, si sa va bucurati de ea!

PS: platoul ala cu fructe arata al naibii de bine!! Balesc de numa' :))

Strumful spunea...

Lia, cica daca plange in biserica isi striga norocul, ea a strigat norocul pentru tot neamul!

Unknown spunea...

Hai ma ca o faci sa sune ca si cum ar fi zbierat tot timpul pe acolo, cand de fapt a fost cuminte si s-a uitat cu admiratie la tavan (nu stiu ce avea tavanul ala dar era interesant) si a pozat cuminte pentru toti fotografii care o stresau, de zici ca se pregateste pentru o cariera de fotomodel. Si ce-a plins serios a fost dupa baita, cand era indesata inapoi in haine.

Nea Costache spunea...

ei, daca a plans in biserica, inseamna ca e o fetita cu personalitate si nu i-a prea placut ce i s-a facut pe-acolo! Si totusi, se pare ca i-a placut sa fie in atentia fotografilor! Cine stie, nu va fi o viitoare artista ce-i va placea sa stea in centrul atentiei si sa fie fotografiata? Ce va face candva, e mai putin interesant acum, principalul este sa fie sanatoasa, sa creasca mare, frumoasa si cuminte!
O seara minunata!

Strumful spunea...

Doamne ajuta, sa fie sanatoasa, ca in rest vedem noi ce o sa fie.