luni, 4 mai 2009

Vine vara

Deja tuna si fulgera pe afara, iar eu zic in capul meu ca a venit vara!
Pai a venit, ploile sunt de scurta durata cu tunete! Ploaia ne place mie si lui Sot, singura problema e cand ploua noaptea iar Sot sforaie ca un taur, iar eu nu mai aud ploaia!

Am o stare de exaltare, de ce nu stiu! Nu am chef sa mananc! Nu am chef sa merg la cumparaturi! Nu aveam chef nici de greva, bine ca nu se mai tine!
E absurda greva, eu zic sa cada Ministreasa Invatamantului, sa ne lase cu ale noastre, ca e mai interesata de problema micului sau a casului, sau la ce festival a fost in weekend.
Salariile clar nu se maresc, ne-am prinsssssssssss! Ce destepti suntem!
A, sa nu uit Tatoiu, scuze doamna Tatoiu, a asemanat profesorii cu teroristii! Super! Si ea a fost profesoara, si da terorista e! Cand o vezi la televizor de simti terorizat! Culta femeia!
Mai, dar cu vestea ca la Bac nu se platesc comisiile, de asta de ce nu spune nimeni nimic?
Au vrut sa schimbe criteriile pentru programul bani de liceu, ca sa nu mai se incadreze nimeni!
De hartiile care au venit la scoli in care profesorii trebuie sa semneze ca-s de acord cu diminuarea salariului cu 8%, de asta nu spune nimeni nimic!(au fost primite azi)
Sau de scaderea numarului de ore, nici de asta nu spune mineni nimic?

5 comentarii:

ina bixade spunea...

draga mea, chinuiti mai sint profesorii astia in RO! Nu mai stiu cum sint salariile acolo, insa banuiesc ca mici...eu cunosc aici o romanca care a facut Masterul la Columbia, acum e profa de muzica la un liceu public si are salariu de patru mii de dolari, plus pachet de beneficii...te pup si fii vesela, cu greva sau fara!!!

oana.andreea spunea...

auch, chiar asa de multe masuri in defavoarea profesorilor a propus Ministrul in conditiile in care in campanie striga sus si tare ca ea de va ajunge in frunte va face si aia si aialalta......acum, pe langa faptul ca salariile profesorilor sunt mici, mai vor sa semneze si ca renunta la cei 8%?
e cumplita atitudinea asta cu iz de nesimtire..

Strumful spunea...

Oana, imi place sa fiu profesoara, imi iubesc mult clasa pe care o am la dirigentie! Banii nu-s multi, dar eu nu ma bazez pe banii astia, ca daca ma bazam eram moarta de foame -RECUNOSC!
Ina, pana si in Romania ai satisfactii la scoala, insa nu materiale!

cristina spunea...

Srumf ... din pacate tot ce se intampla in Romania ramane cu iz de cumetrie, lucruri decise "la mica intelegere", facute artizanal si stangaci, pe genunchi. Un provizorat permanent, nimic de perspectiva. Trist.

Partea buna e ca reusesti sa te detasezi, ca altfel te-ai duce cu capul numai din cauza lor, fara sa mai ai timp si stare sa te gandesti la ale tale ...

Strumful spunea...

ROmania e HAIOASA!