luni, 2 februarie 2009

Oratia




Pai, nu stiam ca asa se numesc ruinele pe langa care treceam in drum spre Bran, cert e ca mereu imi atrageau atentia, mereu vroiam sa stiu ce a fost acolo, cine e raspunzator pentru acele ruine, de ce nu reabiliteaza nimeni, de ce nu face nimeni nimic! Apoi mi-am adus aminte, sunt in Romania(acolo unde se elibereaza delicventii doar pentru ca sunt claustofobi sau pentru ca au deviate de sept....oricum chestiile astea intra la INCREDIBIL, DAR AREVARAT)! Oricum, am citit pe net, s-au alocat niste banuti pentru cetatea Poienaei si pentru Oratia! Sa vedem acum ce se face cu ei!
Ieri in trecere dinspre Bran, am indraznit, mi-am rugat fratele sa opreasca, vreau sa ma uit mai atent la ruinele alea(langa ruine e o parcare, apoi o vale si apoi ELE=ruinele)! Opreste, ma dau jos din masina, privesc, zambesc, si indraznesc!
O doamna care vindea cascaval si branza de burduf se uita la mine cum chitaiam vesela, iar eu incurajata de privire intreb! Nu va suparati, ce este acolo jos in vale? Ruinele cui sunt!
Doamna imi spune pretioasa informatie ORATIA, Cetatea Oratia, mai imi spune ceva de anii 1300 si ceva, de cavalerii teutoni, de un Negru Voda....dar nu am mai asimilat......ii stiam numele!ORATIA!

4 comentarii:

Lucian spunea...

eu nu le-am vazut niciodata, cu toate ca am trecut de cateva ori pe acolo

Strumful spunea...

Se vad foarte putin, pozele facute sunt din strada, dar mi-am promis ca am sa merg sa le si ating!

Anonim spunea...

va provoc sa o vizitati :alaturi e si vechiul drum roman cu urmele rotilor de caruta sapate in stanca.podul dambovitei bazna oratia dealul sasului colti giuvala

Strumful spunea...

Multumesc, am sa fac asta, trec pe linsta mea cu lucruri de facut.