vineri, 27 iunie 2014

Stabilopozi

De mult visam sa vad ruinele cetatilor de la Marea Neagra, Am reusit sa vad Histria si Enisala(mi-a placut si cum este intretinuta si ca au un Shop mic si peisajul e superb ). Anul asta suntem asa lenesi ca nici pe plaja nu am ajuns, deci a picat vizitarea oricarei cetati Cum azi a plouat, am evitat piscina ca a fost frig, asa ca ne-am echipat cu gand de acvariu. Langa "marele" acvariu din Constanta se afla si Cazinoul si se pare ca si ruinele cetatii Tomis:

Am trecut repede peste, nu e nimic spectaculos la 10 mp de ruine si ne-am grabit spre ce plecasem. Am coborat pe faleza, sau cum s-o numi.Copilului i-a sarit in ochi un stabilopod(sau toti ca prea i-a luat la rand). S-a catarat de-mi sareau ochii din cap sub privirea gingasa a Domnului Sot care radea de mine. Pana la urma am plecat, ma luasera nervii de la atata catarat pe stabilopozi, ca sa nu mai spun ca ieri i-am lasat la locul de joaca si cand m-am intors copilul meu escalada toboganul pe lateral, toata lumea pe scara, copilul se catara intr-un mare fel si Sot era tare mandru .....:
Peste socul cu cataratul nu am trecut nici acum...dar i-am lasat si m-am dus sa arunc o privire Cazinoului din Constanta:

E o cladire frumoasa, sper sa o renoveze.....cineva cat de curand...
Domnisoara cataratoare cu privirea-i agere a gasit un calut de mare:
Citisem ca exista caluti de mare in Marea Neagra, dar asta-i primul care l-am vazut.
Bine ca l-am vazut afara din acvriu, ca in acvariu am intrat si in maxim 10 minute eram si iesiti...nu ne asteptam sa fie asa de mic si de sarac... Mi-a alcut pretul biletului in schimb-20 lei e um pret bun, sper sa faca ceva cu banii astia.
Cand mai ajung in Constanta imi doresc sa gasesc renovat Cazinoul, e asa de frumos............

3 comentarii:

Iuliana Stefanescu spunea...

20 lei pt 10 minute? Cam mult, la acvariul din Viena parca dai 10 euro si stai cu orele. Si la noi nici nu o sa-i investesca asa cum trebuie. Ne gandeam sa vizitam si noi Pelesul, 50 lei/pers, parter plus etaj. Macar avem ce vdea, chiar nu am mai vazut interiorul din copilarie. Sper sa si reusim!

Mami pentru doi spunea...

Nu am vazut niciodata un calut de mare, iarvoi l-ati avut in mana! Ce frumos! O sa fiu cu ochii in 4 cand mergem si noi. Mare pacat ca nu renoveaza cladirea, e intr-adevar spectaculoasa.

Strumful spunea...

Iulia, nu se merita acvariul, dar mi-a placut pretul, sper sa investeasca banii cu cap.
Mami pentru doi, calutul de mare l-am gasit langa Cazino, sper sa vedeti si voi chiar mai multi.NU stiu daca-l renoveaza dar in jurul lui au pus pavele din piatra naturala.....cred...poate se schimba prioritatile si-l renoveaza.