joi, 8 august 2013

Ultima zi de gradinita in Austria

Pui mic are aproape un an de gradinita austriaca. Azi m-a intrebat educatoarea daca vorbim germana cu Iulia acasa, ca vorbeste foarte bine. :)), i-am zis ca nu, dar i-am spus in schimb ca Sot stie germana, e...macar asa salvam putin onoarea famililei(eu stiu germana cat sa port conversatii simple ). Cert e ca Iulia vorbeste bine, vorbeste in parc cu copiii, vorbeste acasa cand se joaca cu noi, noaptea cand se trezeste si cere apa, cere in germana. Daca ma apuc sa scriu ale mele bocete ca nu ramanem aici, ca vroiam sa ramanem pentru Iulia....umplu pagini, dar ce folos, ma mobilizez:)). Primul lucru care trebuie sa-l fac in Pitesti e sa caut o profesoara de germana(si un copil vorbitor de germana) pentru Iulia, una tanara care sa fie capabila sa se joace cu ea si sa-i vorbeasca in germana, nu vreau o baba rigida care incepe cu gramatica:)) si se scalda in ea tot anul. Deci asta e obiectivul numarul unu, sa caut o persoana vorbitoare de limba germana care sa se joace cu Iulia si sa-i vorbeasca. E distractiv, cand nu stiu ce inseamna un cuvant o intreb pe Iulia, uneori imi explica dand din maini.
Acum sunt la capitolul planuri, ce carti iau de aici sa-i citesc Iuliei in tara, ce jocuri las in casa vieneza si ce iau in Pitesti. Ce mai cumpar de aici? Ce luam cu noi sa ne jucam pe drum? Mai avem cam o saptamana si ceva de stat aici(timpul trece repede, trebuie sa invatam sa-l valorificam-asta pe caz general), de maine ies cu Iulia la vizitat muzee, primul e Muzeul de Arta, ca tot ma intreaba despre egipteni, si cum ei au o sala egipteana , vorbim pe "viu", plus ca au un shop super fain cu multe miniaturi de toate felurile(grecesti, egiptene..).
Imi pare rau ca nu ramanem aici, dar trebuie sa ma mobilizez sa scot ce-i mai bun din experienta Viena si sa fac tot ce pot sa ne fie bine si la Pitesti.........

6 comentarii:

Anonim spunea...

Of, si nu puteti gasi o cale sa ramaneti acolo?
Asta cu gramatica, doar in Romania exista. Pe mine profa de romana m-a facut sa urasc aceata limba din cauza gramaticii. La fel si proful de engleza. Noroc ca m-am relocat in Anglia, am lucrat in scoli cu copiii, am adoptat metoda lor de invatatre/predare. Nimeni nu te pune sa conjugi verbe la nesfarsit.
Bafta, Mihaela

Strumful spunea...

Mihaela, felicitari tie ca esti in Anglia, ca lucrezi cu copiii si te-ai adaptat la metodele lor de invatamant. Bravo. Noi ne intoarcem in tara, nu am gasit o cale de a ramane.....

Anonim spunea...

Salut,
De cate ori vizitez Viena am un sentiment ca am locuit candva acolo.Imi place foarte mult.Cred ca o sa-ti fie foarte greu la intoarcere.Mult noroc!

Iuliana

Strumful spunea...

Iuliana, iti inteleg sentimentul. Eu in 2006 cand am venit prima oara la Viena mi-am dorit sa locuiesc aici. Adevarul e ca sunt recunoscatoare ca am avut ocazia sa locuiesc aici.

Anonim spunea...

In familia noastra, sotul e vorbitor nativ, iar cu fetita noastra (care are doar 14 luni) vorbeste doar in germana. Daca veniti intr-un weekend prin Bucuresti, poate aranjam o intalnire "nemteasca" intr-un parc.
Irina

Strumful spunea...

Irina, cu mare placere, noi suntem din Pitesti, dar vorbim pe mail. Ma bucur ca vorbeste doar in germana, sunt sigura ca fiica voastra deja stie germana. Felicitari voua.