sâmbătă, 27 aprilie 2013

3 ani si 5 luni

Vine Sot ieri de la munca si ma intreaba de ce pun doar poze pe blog, pai ca-mi place sa fotografiez, de aia(si in septembrie cand ma intorc in tara cu copilu' iti iau si aparatul foto:D), si sincer nu am putere sa scriu despre activitatile care le fac cu Iulia, iar despre banutiala cu Vio nu are rost sa scriu, e o bantuiala normala, cafea, suc, magazine, cumparaturi, stat pe banca la soare, intrebat ce gatim, visat (eu la bijuterii Frey Wille si Vio la mobila de epoca), alergat unerori.
Iulia a fost azi in excursie cu grupa ei de gradinita in parcul de la Oberlaa, s-a intors plina de energie la 14:30, a mai stat afara cu tati pana pe la ora 18, ma asteptam sa pice de somn, dar a picat la 21:30, dupa ce i-am citit Mozart si curcubeul muzical(grozava carte, o citim de cand ne-am intors din tara aproape in fiecare seara).
Acum trei zile i-am cumparat Iuliei o brosa(3,9 euro, pretul de pe Amazon se refera la toata seria) cu Ionica si lebada lui(Susanne Rotraut Berner, este autorarea lui Ionica, desi in germana el se numeste Oskar ). Brosa era atasata de o vedere alb negru. Iulia a si trecut vesela la coloratul vederii si a zis ca i-o trimite cuiva drag, am intrebat-o cui si a zis ca mamei Dianei.

O trimiteam cu drag destinatarei, dar Iulia si-a scris numele pe ea si o pastrez in arhiva sau poate am sa-i respect dorinta de a o trimite, insa nu cred, imi este foarte draga, mai ales ca e prima oara cand si-a scris numele pe hartie.

In rest, ne-am oprit la puzzle-ul de 100 de piese(Susanne Rotraut Berner, cel cu primavara), altul nu mai am cumparat, nu cred ca are rost sa imping limita la mai mute piese. Avem 2 puzzle-uri de podea pe care le facem relativ des, unul cu Sistemul Solar altul cu Leon der Drahe, de la Djeco.
Stie numerele pana la 10, bine, de data asta, recunoaste multimi pana la 10 elemente, le numara, ii place sa faca labirinturi si sa descopere diferente din imagini.
Incepe sa imparta jucarii sa caute tovarasia altor copii la joc, mai ales cu Hanna pe care o considera prietena ei, o tine de mana pe strada si-i vorbeste, da din maini cand explica..oare cu cine o semana:D?
E incantata cand ne pregatim de expeditie( picnic, sau mers pe undeva prin apropierea Vienei ), ea isi face singura ghiozdanul in care pune apa, batoane de cereale si jucarii.
Nu ma lasa sa-i prind parul, daca i-l dau dupa ureche repede si-l aseaza inapoi, isi perie singura parul in fiecare dimineata, apoi cere sa o dau cu parfum si abia apoi putem merge la gradinita. Asa este Iulia la trei ani si cinci luni, uimitoare pentru mine si tatal ei...........

6 comentarii:

Iuliana Stefanescu spunea...

Iulia este adorbabila! Stie foarte multe lucruri, imi place cum si-a scris numele :) Si da, este uimitoare si pentru noi, o iubim mult!

Strumful spunea...

Iulia, multumim, si ea va iubeste mult pe voi.

Kamelia spunea...

La multi ani!!!!

Strumful spunea...

Kamelia, esti draguta, multumim, am scris ca face acum ca sa nu uit.

tab spunea...

grozava vedere. daca iuliei ii place compania copiilor o asteptam cu drag si la noi :D

Strumful spunea...

Ana, noi mizam c ao sa venim pe la voi si voi pe la noi, sincer!