joi, 21 februarie 2013

Tangram

Imi place Austria, imi plac posibilitatile pe care le ofera, mai ales in educatia copilului. Daca ma trimiti la cumparaturi, nu cumpar pentru mine, cumpar pentru Iulia(jucarii, carti, carti de colorat, creioane, puzzle-uri....). Am gasit azi in librarie o carte faina, si pentru Iulia si pentru mine Mein buntes Kindertangram. E o carte care are si un puzzle tangram. Cartea are diverse modele(97, parca) de aranjare a pieselor de puzzle si ies tot felul de animale. Recunosc, e cam grea pentru Iulia, dar ma asista cu placere.
Sabloanele (tot un fel de tangram)care-i plac Iuliei foarte mult si sunt o investitie foarte buna, stiu ca si eu aveam cand eram mica ceva asemanator.


O carte care ii place foarte mult Iuliei este Mein lustiger Fädelspaß . Este o carte cu sireturi colorate si cu paginile ca un fel de sablon, fiecare pagina are o mic apoveste. Am luat cartea asta acum aproape 2 saptamani si nu a fost zi in care Iulia sa nu se joace cu ea. Noi avem un ritual al nostru, cand venim de la pediatru, mergem in centru la libraria din spatele Stephansdom-ului, Iulia se joaca la locul de joaca, eu ma uit la carti, pierdem asa o ora chiar si mai bine, cumparam ce ne place(permitem, nu dau 50 de euro pe un calendar chiar daca imi place tare), apoi ne intalnim cu tati si ne duce la cofetarie. De preferinta la Heiner, este cofetaria cu cele mai bune prajituri, mai bune si ca la Aida(asta-i parerea mea). Adevarul e ca de cate ori ajungem in centru Iulia vrea la cofetarie, si imi place pentru ca sta asa de cuminte si se poarta asa de frumos, a crescut.

5 comentarii:

babusu spunea...

Buna...E incantata Iulia de tangram? I-am comandat si noi lui Stefan patratul tangram cu piese din lemn, iar modele am gasit multe pe net, sper sa-i placa ...asteptam sa soseasca...acum a inceput sa-i placa mult sa decupeze si sa lipeasca

melly spunea...

Într-un timp eram foarte interesanta de piesele tangram. Le-am tot amanat cu scuza ca trebuie sa astept sa mai creasca... jucariile cu sireturi si noua ne plac foarte mult, avem o fetita si un baietel pe care trebuie sa le imbrace, sunt un excelent exercitiu motric.

Strumful spunea...

Babusu, Iulia nu e incantata, poate Stefan o sa fie incantat.
Melly, pentru noi cei mari tangram e foarte bun, pentru Iulia e greu si nu o atrage, nu e nici colorat, are toate piesele rosii.

cristina spunea...

Faceti si germana cu Iulia, Strumf?

Strumful spunea...

Cris, ce face la gradinita, acum m-am hotarat sa invat si eu serios, poate o sa-mi prinda bine. TU ce faci? Ce face burtica ta?