duminică, 13 decembrie 2009

Coincidenta

Viata e plina de coincidente, toata lumea o stie! Vreau sa povestesc ceva, ceva ce mi-a spus mama azi, deci e povestea mamei!

Mama are multe rude, multi verisori, mamaie a avut 14 frati, unul a murit in razboi, restul s-au raspandit prin tara.
De Sfanta Marie Mica, mama cu tata se gandesc ei sa mearga ca 2 porumbei la Manastirea Turnu(sa se sfinteasca, asa ca batraneii)!
In drum spre Manastirea Turnu, trec prin satul X(nu are rost sa-i spun numele), si mama zice: A , uite colo pe deal are casa Nea Costel( varul ei, sau poate sotia lui e verisoara mamei, nu stiu, cert e ca in tinerete erau foarte apropiati )!
Tata, pai , poate trecem la intoarcere pe la ei, daca-ti aduci aminte cum arata casa!
In timp ce discutau, in fata lor un cortegiu funerar, tata aprinde luminile, ca asa se face, si cand trec pe langa cortegiu, tata se uita la poza de pe masina, parea un om tanar(era o poza din tinerete)!
Tata, cred ca il cunosc pe omul asta! Se uita si mama, da era Nea Costel, era cortegiul lui! Mama incepe sa tremure, tata nu vrea sa opreasca(are oroare de morti ), mama il ameninta, ea stie cu ce, si opreste!
Opreste fix cand cortegiul ajunge in fata bisericii! Mama coboara tremurand, si se duce la tanti Maria si o strange de mana! Evindent un rand de plansete, apoi uimirea, de unde a stiut mama, pentru ca ei au incercat sa o anunte, dar isi schimbase numarul de telefon!
Merge mama(tata ramasese blocat in masina, nu fizic, psihic) in biserica, aprinde lumanari, vorbeste cu rudele, ii trece tremuratul, se gandeste ca asta e felul lui Nea Costel a-si ramas bun de la ea!

2 comentarii:

Nea Costache spunea...

Nefericita coincidenta! Viata iti ofera tot felul de lucruri!

Strumful spunea...

Nefericita initial, apoi a fost privita ca un fel de la revedere!
Da, viata ofera multe si bune si rele!