luni, 31 decembrie 2012

Cum fac sport rechinii?

-Cum fac sport rechinii?(manca cereale si avea pe masa un rechin)
-Tati, cum fac sport rechinii?(intreb eu cu ochii mari si umezi, ca si eu am raspuns la intrebarea "Cum doarme iarba", era randul lui)
-Alearga dupa pesti, tati!
Gata am lamurit si misterul asta!

vineri, 28 decembrie 2012

E insarcinata....

Tati, uite, sunt insarcinata!!!!!!
Tati- Asa devreme?
Eu-Super, ce bine reactionezi!
Tati- E nepotul nostru, il crestem, ce vrei sa facem acum?
Aseara a facut pentru prima oara parada modei(dupa terminarea paradei si-a luat catelul, l-a bagat pe sub bluza si a decretat ca e insarcinata), din proprie initiativa, azi a probat cred ca peste 10 caciuli si s-a tot uitat in oglinda mandra- inainte vreme nici nu ma puteam apropia de capul ei cu o caciula ca o refuza.

marți, 25 decembrie 2012

A venit.......

A venit, a venit...
Iulia s-a trezit de la 7 sa vada cum este situatia sub brad, eu eram adormita, tati la fel, ea fresh. S-a asezat la o distanta oarecare de brad in fund chipurile sa citeasca o carte, mai arunca din cand in cand un ochi sub brad, apoi a prins curajsi s-a duc la cadouri . Fresh e si acum, iar eu tot adormita. Multumesc Mosule, esti bun si frumos la suflet, te iubim.
Intr-un fel trebuie sa recunosc, e cam greu fara prieteni, fara parinti sa ai unde te duce in ziua de Craciun sau cine sa vina pe la tine. Dar supravietuim. Daca anul trecut ne-am plimbat cu trasura in ziua de Craciun, acum nu mai reusim sa iesim din casa, am facut un mic pact cu lenea, cred, e asa de bine si de cald in casa......

luni, 24 decembrie 2012

Gand bun

LA MULTI ANI, tuturor celor pe care-i cunosc, real sau virtual. Sa aveti parte de sarbatori frumoase, de multa sanatate si iubire, pentru voi si pentru cei din jurul vostru. Sa ne bucuram de lucrurile(gesturile) mici , sa trecem peste unele lucruri care ne-au suparat in anul ce aproape a trecut,sa iertam toata suflarea" care ne-a deranjat voit sau nu! Sanatate si multa iubire!

sâmbătă, 22 decembrie 2012

Ce gatesc de Craciun?

Eu ce gatesc de Craciun?
...fu intrebarea mea cateva zile. Suntem la Viena in trei, nu avem musafiri, asa ca se impune un meniu lejer. In primul rand am lasat-o mai moale cu carnea de mult timp eu, si de curand si Sot. Dupa consultari in familie am hotarat simplu si clasic.
-Salata boeuf(fara carne, adica salata a la rousse)
-Somon la cuptor-il cumparam luni, sper sa ne trezim in timp util ca magazinele se inchid la 12
-Ciuperci cu maioneza sau ciuperci la cuptor-optional, daca am timp
-Chiftele
-Tort invelit in martipan, Iulia e fan martipan.
-Salam de biscuiti
-Cozonac sau melci de cozonac
-Ciorba de gaina pentru Iulia
-lapte cu scortisoara si putina ciocolata, e la putere zilele astea O sa fie o masa normala, i-am promis Iuliei ca o sa aprindem o lumanare pe masa,si imi tin promisiunea, a, si am cumparat sampanie, eu de capul meu, sper ca sampanie am luat nu altceva:), pe aici se mai intampla sa vreau ceva si sa vin acasa cu altceva, inca nu am gasit mustar ok pentru maioneza, desi am incercat 4-5 borcane, ba am luat si la tub.Iulia se bucura de Craciun si asta conteaza cel mai mult, e draguta cand se da pe langa brad si vrea sa manance un dulce din brad(nu stiu ce a fost in capul meu de am pus dulciuri in brad, bine sunt semidulciuri, dar...), apoi sa uita la mine, la tati, eu ii zic sa spuna o poezie, ea zice si primeste dulcele, apoi iar imi spune o poezie, dar dulce nu mai primeste, o bomboana pe zi e suficienta, maxim 2 in cazuri extreme. Il asteapta pe mosul, vrea o acadea si o carte cu vierme, atat!
Iulia a vazut o casuta intr-o revista, eu nu m-am priceput foarte tare la executie, dar fetei i-a placut. Si cea mai buna pizza facuta de mine, cu rol dublu si paine si pizza...spuse Sot

vineri, 21 decembrie 2012

Lista pentru sufletul meu

M-am tot gandit la o lista ipotetica(cu exceptia pantofilor) de cadouri doar pentru sufletelul meu asa ca ma apuc sa insir:
1. Pantofi de la Coca Zaboloteanu, de cand i-am vazut prima data mi-am dorit sa am o pereche, inca nu am ajuns in posesia unei minunatii dar mai e timp, lista e lunga, e greu sa aleg o singura pereche:

2. Un colier Swarovski si niste bratari, le astept la reducerile de 50%.

3. Dorinta imposibila(si chiar daca ar fi posibila ar avea nevoie si de toale pe masura, imi place geanta asta ,asa ca poveste), o geanta Chanel(poza copiata de aici).

joi, 20 decembrie 2012

Jocul- Da ist der Wurm drin

Saptmana trecuta bantuiam prin Pagro, fara un scop anume. Iulia se uita la jucarii eu la reduceri. Vad un joc redus de la 25 la 5 euro, scria ca e jocul anului 2011, il intorc pe partea cealalta, parea ok, vad ca e de la 4 ani in sus, il cumpar. Gandul meu era sa-l dau Iuliei cand face 4 ani. Dar cand ajung acasa, copilul cere jocul. Il desface, ma roaga sa-i asez plansele si sa-i spun cum se joaca. Nu am avut timp sa citesc toate regulile(nu ca intelegeam toate cuvintele, dar macar o idee mi-am facut). Am inceput sa dam cu zarul(prima oara cand domnisoara dadea cu zarul). Am jucat 2 ore si ceva jocul(eu eram foarte multumita ca Iulia mea are rabdare si ca si aseaza piesele cum trebuie), mandra fiind incantata. De atunci il jucam in trei de cate ori prindem ocazia, si cand tati e la munca amandoua. Jocul se numeste Da ist der Wurm drin nu stiu daca se gaseste si la noi in tara, dar eu mai am de gand sa-i cumpar jocuri de genul asta, pentru ca-i plac. Deja am pus ochii pe alt joc tot cu zar, si un alt joc dragut care sigur o sa-i placa, dar mai incolo, cand le vine randul in buget.

miercuri, 19 decembrie 2012

Traditii

Ne facem propriile noastre traditii, si de Paste(pitim(sau scobarlim, dupa spusele Iuliei) mici cadouri prin camera Iuliei si ea le cauta) si de Craciun.De Craciun dupa ce scriem scrisoarea catre Mos o lasam in brad si Mosul cand ajunge, isi bea linistit paharul cu lapte citeste scrisoarea si stie ce sa-i lase domnisoarei sub brad. Anul asta mandra a desenat o omida si o acadea. Astea-i sunt dorintele, mosul s-a executat cu greu cand a fost vorba de carte, in librarii disparuse, norocul Mosului ca exista Amazon. Dupa ce ca mandra nu imi facuse o lista de jucarii, vroia doar un singur lucru, eu nu gaseam sub nici o forma cartea aia, desi cu doua saptamani inainte in librarie am vazut un teanc de carti cu omida aferenta pe langa ele pusa sugestiv.

luni, 17 decembrie 2012

Bradul si Iulia

Toata casa miroase a brad, semn ca ne-am cumparat si noi brad, de impodobit s-a ocupat copilul din doatare, am pus si eu 4-5 globuri, Sot unul(mai pe ascuns sa nu-l prinda trol mic). Iulia a fost in culmea fericirii cand punea globurile, intai pe cele move, apoi i-a fost egal. Noi o priveam fascinati, cum punea ea globurile la poalele bradului si pe unde mai ajungea, apoi si-a luat scaunul si si-a continuat opera de arta. Sunt sigura ca bradul o sa aiba adaugiri in fiecare zi, fie facute de noi fie cumparate.

duminică, 16 decembrie 2012

Viena azi

Azi a fost o vreme minunata(bine, daca nu esti deprimat si vremea ploioasa iti sporeste toate cele ), ne-am plimbat prin centru si pe la Primarie(Rathaus), majoritatea pozelor sunt facute la Rathaus unde e un mimi orasel cu tarabe,copaci impodobiti, trenulet, castele si ponei. Preturile de la tarabe sunt si ele imbracate in haine de sarbatoare, asa ca o turta dulce sub forma de inima e 6 euro, iti sare palaria din cap de fericire. Am baut pentru prima oara kinder punch, bio chiar. Cand mi-a cerut vanzatoarea 5,50 mi-a picat fata, nici nu-mi mai venea sa ma uit la cana din mana, avea un miros de-mi lasa gura apa, deci ma consolez cu pretul, beau licoarea fierbinte si cand plecam ma prind si eu ca pot returna cana si sa primesc garantia.Ura!
Copilul unde vede Aida tipa ca vrea prajitura, asa ca la un momnet tati le-a facut cinste fetelor, Iulia a mancat singura, eu am stat linistita si mi-am dat seama ca pupiul mic e mare acum.
Inca ma incapatanez sa fac poze pe manual, asa ca nu ma pot lauda cu super poze.

vineri, 14 decembrie 2012

Prima excursie

Azi am fost o mama nebuna,cand mi-am vazut copilul mi-am mai revenit. Iulia a participat la prima ei excursie de gradinita. I-am facut de dimineata pachet, era tare incantata, mi-a zis sa-i pun si o buburuza mica de ciocolata, o banana, apa, sa nu-i uit apa si alte cele. Mini-excursia presupunea deplasarea cu tramvaiul asa ca am avut emotii, am avut emotii si pentru ca Iulia e destul de mica si oboseste repede, si a obosit, dovada ca a dormit pe drum la intoarcere. Nu pot sa scot prea multe de la ea cu privire la miniexcurise, si asta e frustrant.

joi, 13 decembrie 2012

Iulia si gradinita

Dupa o luna si jumatate de gradinita, Iulia a avut prima viroza, a stat acasa o saptamana si de atunci nu mai vrea la gradinita, se lasa imbracata, mananca inainte de plecare, dar cum ajungem la gradinita imi zice ca vrea ori la Zoo, ori la acvariu ori la muzeu. Ieri ca sa inteleg situatia a inceput sa dea si din picioare si sa palnga la intrarea in gradinita. Am intrat cu ea in gradinita am stat 50 de minute, am iesit si am lasat-o plangand, e drept ca i-a trecut repede plansul,le-a canta doamna la fluier. Azi, am lasat-o plangand, am pupat copil si am plecat(cand s-a trezit , i-am zis mami, dar ai dormit mult aproape 12 ore, se lumineaza la fata si-mi zice, nu mai mergem la gradinita, stau acasa cu mami). Nu are o problema cu gradinita, are o problema ca nu-s eu acolo. Am plecat cu sufletul franjuri, si acum ma intreb unde am gresit, la un moment dat am gresit, dar unde? Cat a fost bolnava a fost foarte atasata de mine, dar ...chiar nu stiu.

miercuri, 12 decembrie 2012

Proiect fusta-terminat


Sot vine de la munca.
-Om, uite am terminat fusta!
-Mda, bine, preferam sa te vad tricotand pe la 60 de ani!
Ma uit la fusta de 2 palme si jumatate, apoi la om... si ma intreb in capul meu cum sa port eu fusta asta la 60?
NU conteaza, mie imi place fusta, e facuta de mana mea, si-s mandra de ea!

marți, 11 decembrie 2012

Duminica

Duminica, a fost frig, mai mult vant si simteai frigul pana in maduva oaselor, am imbracat copil, mi-am pus palaria si la plimbare. Destinatie Naturhistorisches Museum , destinate aleasa de Iulia. In fata muzeului erau multe tarabe cu diverse, sunt dragute tarabele astea, dar o gogoasa 3 euro si ceva. Dupa ce a dat Sot 7 euro pe 2 gogosi cand am ajuns acasa am si facut gogosi, ca sa-mi demonstrez ca eu le fac mai bune. Si ce gem de caise le-am servit

Povesti frumoase ce-i plac Iuliei

Din blog in blog am dat peste un blog minunat cu povesti pentru copii( Moraru Simona-Alisa, este autoarea blogului si sper ca intr-o zi si a multor carti pentru copii, frumos ilustrate). Am copiat o poveste si a doua zi o aveam trasa la imprimanta, am si ilustrat-o.
Am inceput sa-i citesc Iuliei povestea, apoi m-a mai pus sa i-o citesc inca o data. A doua zi iar am citit povestea, si de atunci o citim in fiecare zi o data sau de doua ori. Imi place ca citesc o poveste frumoasa si educativa, imi place ca de atunci Iulia nu mai cere dulciuri, imi place ca e scrisa de o mama.

La vanzarie

-Mami, deseneaza-mi o inghetata.
-Mami, unii oameni mananca si iarna inghetata, nu e asa?
-Nu, e iarna nimeni nu mananca inghetata(de frica sa nu-mi ceara inghetata, dezinformez copilul), dar unde ai vazut tu oameni care cumpara inghetata?(Ma gandeam ca-mi zice Billa, sau orice magazin de unde ne facem noi cumpararurile)
-La VANZARIA de inghetata!!!!!

sâmbătă, 8 decembrie 2012

De tinut minte

...sa nu mai gatesc nici un fel de cozonac-nu ma las pana nu-l termin, acum mai bine nu iesea, sau mai bine uitam sa pun zahar sau nuca sau poate daca avem un sot mancacios tare bine era acum. Pana si mimoza a mancat un melc de cozonac, asta e semn ca e tare bun, de obicei se mimozeste la prajiturile facute in casa-mananca doar tort, dar nici din ala nu mai vreau sa fac, ca tot eu sunt campioana la mancat. Dar de ce mananc asa, de nervi, de stres, de fericire, de multumire, de...? Ce ne face sa mancam cand deja ne-am saturat?

O dimineata

Ne treziram, toate bune si frumoase, am citit putin, ne-am iubit, pupacit, gadilat, apoi o lasai cu tati in camera sa aerisesc putin in sufragerie cu gand sa pregatesc micul dejun-pranz. In 5 minute vine tipand in sufragerie ca ii e foame, vrea ceva din frigider, eu desteapta o iau in brate si o duc la frigider, spatele meu e franjuri de la domnisoara 14 kile care se hotaraste greu, si dupa ce se hotaraste o apuca criza de zbierat ca nu e laptele rece. Azi am lasat-o sa zbiere, a zbierat pana la suspine(de 2 ori in trei ani mi-a suspinat), apoi s-a linistit si a baut pe loc 200 ml de lapte cu cacao(ea nu bea asa ceva, dar de ieri s-o schimbat situatia). A mai urmat o criza de plans pe un motiv, nu-l mai tin minte(cred ca i-am pus castravete langa omleta, mare crima). A mancat omleta apoi iar a cerut lapte cu cacao, alti 200 de ml bauti lejer. Acum domnisoara criza e la Acvariu cu tati, sunt in pauza, merg sa zac.... apoi trebuie sa-i intorc favoarea domnului Sot, il las si pe el sa zaca.

joi, 6 decembrie 2012

Mosul nostru

Am hotarat singura sau cu Sot, dar cred ca mai mult singura, ca mosul sa nu aduca dulciuri(gen ciocolata, acadele si oua cu surprize) si nici prea multe cadouri. Asa ca mosul Iuliei a adus un cal(Max pe numele lui, are 20 d ecm) si o carte care mie imi place foarte mult (si Iulia a fost si ea incantata, abia astept sa o citim diseara)Ich bin die kleine Katze.
Mosul meu a fost dragut, bun si iubitor, asa ca am primit o pereche colorata de cizme(fix in celelalte cizme, pereche redusa la 50%, acum sper sa am tupeul sa le si port), si surpriza mosului, ceva frumos de la Palmers(te iubesc mosulica, mai ales ca m-ai scos si la o ciocolata calda azi, vezi ce materialista sunt).
Mosul domnului Sot a venit cu parfumul lui preferat(sper).

miercuri, 5 decembrie 2012

Lista deschisa pentru Mos Craciun

Mai mult mosul Iuliei, mami nu cred ca vrea nimic, poate niste minte, iar tati daca vrea ceva, gaseste o solutie sa primeasca.. Sa revenim la Iulia. Am fost ieri in Gerngross, doar noi doua singure pentru prima data asa pe distanta lunga, si a fost super, Iulia s-a comportat bine, eu am fost linistita la mine in cap prin urmare. S-a jucat, a pus mana pe globuri, pe instalatii si pe brazii impodobiti, la librarie s-a jucat, a inteles ca nu am bani sa cumpar si x si y, si ne-am intors acasa cu o omida care are si o carte aferenta- Die kleine Raupe Nimmersatt-Pop-up-Buch , care era cam scumpa asa ca m-am gandit ca o aduce Mosul(adica sunt mai multe carti cu omida, dar cea mai scumpa e cea mai frumoasa). In afara de carte sa vedem ce mai aduce mosul, deja avem casa plina de jucarii, trebuie sa aduca altceva...

marți, 4 decembrie 2012

Proiecte

1. Diverse activitati doar cu Iulia(nu cu un ochi la tv si unul pe net), activitati care sa o implice(pictat, lipit, decupat, carduri de memorie, citit, colorat, tot ce-i face ei placere)
2. Invatatul limbii germane, inca lancezeste, dar ma apuc... Am avut in cap gandul ca stau aici doar un an ce-mi trebuie germana, acum mi-am revizuit starea de spirit si anul acesta de liniste il folosesc in folosul meu.
3.Mentinerea grautatii la 57-58kg
4. Tricotatul fustei mov

Bradul din revista

Nu prea imi sta mie in fire sa fac poze atunci cand am un proiect in derulare, dar azi ma dureau mainile de la indoit de pagini asa ca mai faceam o pauza, mai faceam o poza, copilul ,mamiiiii ......la brad. Asa ca am si poze, inspiratia este de aici. Iuliei a lipit ciucurii, si e foarte multumita de opera noastra.